AMVJ viert 100-jarig bestaan met Receptie

Vrijdagavond 21 april heeft AMVJ Voetbal haar honderdjarig bestaan gevierd met een receptie op de club voor genodigden. De receptie – met een informeel karakter – stond helemaal in het teken van 100 jaar AMVJ. Er werden verhalen verteld, liedjes gezongen en vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Mathijs Groenewoud, bekend van diverse sportprogramma’s en inmiddels actief bij omroep 1Amstelveen, praatte de avond aan elkaar. Gedurende de show schoven telkens gasten bij hem aan tafel.

De eerste tafel had een formeel tintje. Voorzitter Lex van Hees ging het gesprek aan met Herbert Raat (Amstelveen wethouder Sport) en KNVB vertegenwoordiger Ed Degenkamp. Het lukte de gemeente Amsterdam helaas niet om een fysieke afvaardiging te sturen. Wel maakte oud-lid en tegenwoordig wethouder Reinier van Dantzig een felicitatie video:

Het tweede gesprek stond in het teken van het Jeugd- en Vrouwenvoetbal bij AMVJ. Namens de jeugd deden Dick Tichelaar (Technische commissie) en Bart Ten Have (mede-grondlegger van het jeugdvoetbal) het woord. Het vrouwenvoetbal werd vertegenwoordigd door Kaj ter Hoeve en Jeltsje Cusveller.

Tussendoor werd het Jubileumshirt onthuld. Voorzitter Lex van Hees gaf het 1e exemplaar van het shirt aan ‘Supervrijwilliger’ Emiel Obdeijn.

De laatste tafel stond in het teken van vier AMVJ Generaties. Theo Hooghiemstra (oud lid), Joost Siegman (speler van VE1), Mark Schol (oud lid) en Mankamal Singh (speler AMVJ 2) deelden hun mooiste AMVJ herinneringen.

Ere-lid Steef Schelling vertoonde vervolgens zijn zangkunsten aan het publiek met een live optreden. Op de melodie I Love This Bar (van Toby Keith) schreef Steef zijn kijk op AMVJ.

Na afloop ging de muziek aan en werd gestart met de gezellige borrel, waar veel oud-AMVJ-ers elkaar na jaren weer tegenkwamen.

Bekijk alle foto’s in het fotoalbum