AMVJ Veteranen spelen bijzondere wedstrijd tegen Oekraïners

Op een onvergetelijke zaterdagmiddag, 8 juni, speelden onze Veteranen een bijzondere wedstrijd tegen Oekraïense vluchtelingen die momenteel in Nederland verblijven. Onder het toeziend oog van familie en vrienden vond deze wedstrijd plaats op Sportpark ’t Loopveld.

De aanwezigheid van de Oekraïners maakte diepe indruk op de club. Velen van hen hebben recent aan het front gevochten en zijn nu in Nederland om te herstellen van hun verwondingen. Anderen zijn gevlucht uit verschillende delen van het land, van Marioepol en Odessa tot Kiev en kleine dorpen in het oosten.

Uiteindelijk verlieten de Oekraïners het veld als winnaars. Hoewel de Veteranen lange tijd de spanning erin wisten te houden, slaagden de Oekraïense spelers er pas diep in de tweede helft in om op de beslissende voorsprong te komen. Onder de Oekraïners bevond zich ook veel jong talent, dat vol enthousiasme meespeelde. Speciaal voor deze gelegenheid waren er unieke AMVJ-Oekraïne shirts bedrukt.

Na afloop ging de BBQ aan en genoten spelers en toeschouwers samen van een heerlijke hamburgers, worstjes en salades. Onderling werden verhalen en ervaringen met elkaar gedeeld. De mooie toespraken versterkten het gevoel van saamhorigheid en verbondenheid.

Verder namen de Veteranen alvast een klein voorschot op het aanstaande kampioenschap. Het team kan titel bijna niet meer ontglippen; alleen een restant van een gestaakte wedstrijd (3-1 voor) met nog 20 minuten te spelen moet nog worden uitgespeeld.

AMVJ Voetbal ondersteunt dit prachtige evenement van harte en spreekt bijzondere waardering uit voor organisatoren Erik Schneider, Guido vd Berk, Aleksander Urjovich en Rutger Sypkens.