Niet gecategoriseerd

AMVJ sterkste in Derby van t Loopveld

Zaterdag 10 oktober 2015 gaat de boeken in als de dag waarop de eerste vrouwelijke derby van het Loopveld plaats vond. Het heilige hoofdveld van sv Rap was het decor van deze bijzondere ontmoeting tussen twee traditionele rivalen. Het waren de bordeaux rode die na 90 minuten als winnaar van het veld stapte.

Maandenlang werd er over deze derby gesproken. Er stonden meer dan drie punten op het spel. Dat was vanaf de eerste minuut zichtbaar. Zowel bij AMVJ als bij sv Rap was de spanning voelbaar. Na een flitsende openingsfase zette Wendelijn haar AMVJ op voorsprong.

Halverwege de eerste helft verdubbelt AMVJ de score, het is Ruth die beheerst een makkelijk gegeven penalty verzilverd. In het restant van de eerste helft gaat een dapper spelend Rap opzoek naar de aansluitingstreffer. Maar het is AMVJ dat nog voor rust een comfortabele 0-4 op het scorebord zet. Een spitsengoal van topscorer Lotte en een weergaloos stiftje van Claudette zorgden voor heel wat opwinding langs de lijn.

In het tweede bedrijf bouwt AMVJ de score verder uit. Lotte maakte haar tweede van de wedstrijd en Willemieke bekroonde haar goede spel met een doelpunt. De wedstrijd eindigde in een 0-6 winst voor AMVJ.

Hoe de teams dinsdag op de training verschijnen valt nog niet te zeggen. Maar de knop moet in ieder geval om, zaterdag staan er voor beide ploegen weer belangrijke wedstrijden op het programma.