Niet gecategoriseerd

AMVJ start competitie met ruime zege

AMVJ is de nieuwe competitie uitstekend begonnen met een 5-1 overwinning op promovendus Amstelveen Heemraad.

AMVJ kende een flitsende start, al na twee minuten tekende Tjerk Veltman voor de 1-0. In de minuten die daarop volgden, kreeg Amstelveen meerdere kansen om op gelijke hoogte te komen. De gelijkmaker komt er uiteindelijk niet en AMVJ neemt het initiatief over. Na ongeveer een half uur spelen verdubbelt Bram Owuso de score. Hij weet de voorzet van Jimmy Jansen achter de doelman van Amstelveen te koppen.

Nog voor rust kan AMVJ de wedstrijd al beslissen maar verzuimt dat. Vlak voor het rustsignaal krijgt Amstelveen nog enkele mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken.

Na rust domineert AMVJ de wedstrijd, vooral in de omschakeling komt AMVJ er meerdere keren gevaarlijk uit. Doelpunten blijven dan ook niet uit. Bram Owuso maakt zijn tweede doelpunt op aangeven van René Boer. Niet veel later is het Bram van den Driest die een uitstekend genomen corner van Jeroen Halsema binnen kopt. Op spectaculaire wijze wist Bram Owuso bijna een hattrick te maken, hij zag echter zijn bal gekeerd worden door de doelman van Amstelveen.

Rond de 70' minuut krijgt Amstelveen een strafschop toegewezen. De paal staat echter een doelpunt in de weg. Uiteindelijk scoort Amstelveen nog wel een doelpunt, daarbij krijgt het hulp van Mark Schol. Hij kopt de bal achter AMVJ doelman Levien Rocha.

De gebroeders Dirk- en Imke van Moorselaar bepalen uiteindelijk de eindstand op 5-1. Imke van Moorselaar pakt zijn doelpuntje mee op aangeven van Dirk van Moorselaar.

Al met al kan AMVJ tevreden terugkijken op deze eerste wedstrijd van het seizoen. Volgende week gaat AMVJ op bezoek bij BOL.