Niet gecategoriseerd

AMVJ redt het niet en is uitgeschakeld

Het eerste van AMVJ heeft op een haar na de volgende ronde van de promotiewedstrijden niet gehaald. In Nieuwegein verloor AMVJ de return na strafschoppen.

Een ruime 300 toeschouwers waren getuigen van een bloedstollende wedstrijd die twee kanten op kon. AMVJ is er helaas niet in geslaagd de 1-0 voorsprong van vorige week over de streep te trekken.

Het eerste half uur had AMVJ het lastig, JSV Nieuwegein was fel en kreeg een aantal goede mogelijkheden op de voorsprong. Na drie minuten wist een speler van JSV de lat al aan te tikken. Nog binnen het kwartier stond de 1-0 op het bord. Een afvallende bal werd snoeihard binnengewerkt.

Na een half uur ontstonden de eerste kansen voor AMVJ. Tjerk Veltman en invaller Daan van Hees kwamen namens AMVJ een aantal keer gevaarlijk voor het doel. Hoewel JSV iets meer overwicht had, deed AMVJ zeker niet onder voor de club uit Nieuwegein.

Na rust veranderde het spelbeeld nauwelijks.In de 56` minuut benutte Jonne Seriese een verdiende strafschop en zette AMVJ in een uitstekende positie.

De minuten die daarop volgden kreeg JSV een aantal goede mogelijkheden op de voorsprong. AMVJ kon gebruik maken van de ruimtes die achterin ontstonden. Enkele counters zorgden voor veel opwinding maar leidden niet tot doelpunten.

In de 70ste minuut komt de voorsprong er dan toch. Uit de kluts belandt de bal op de lat en komt voor de voeten van een JSV speler.

Na 90 minuten is de stand nog steeds gelijk, een uitdoelpunt telt niet dubbel en daarom wordt moet er verlengd worden. Tijdens de verlenging schiet JSV een vrije trap op de paal.

Er vallen geen doelpunten verder. Het enige wat dan nog rest zijn penalty`s. De penaltyserie begint goed als Bram van den Driest scoort en keeper Levien Rocha de penalty van JSV stopt.

Even later mist Dennis Frijn namens AMVJ en komt JSV terug tot 2-2. De penalty`s die volgen worden door beiden teams benut. Totdat Jeffrey Vendrix de 7e penalty mist. JSV scoort en AMVJ is uitgeschakeld.

AMVJ blijft volgend jaar in de 2e klasse. Trainer Maurice Kuijper is er dan niet meer bij. Dit was zijn laatste wedstrijd voor AMVJ. Maurice gaat volgend jaar aan de slag bij RKAVIC.