Niet gecategoriseerd

AMVJ pakt punt in Castricum

Het eerste van AMVJ heeft op bezoek bij FC Castricum met 1-1 gelijkgespeeld. Daardoor blijft AMVJ steken op de vijfde plaats met een gelijk aantal punten als Castricum.

De wedstrijd had een bijzonder tintje, vier A junioren maakten hun debuut voor AMVJ 1. Gijs Bedet, Idriss Nabil, Daan van Hees en Abel de Jong werden opgeroepen omdat AMVJ 1 kampt met veel afwezigheid van spelers.

Op een slecht veld keek AMVJ binnen 10 minuten al tegen een achterstand aan. Een standaardsituatie zorgde ervoor dat de bal eenvoudig achter doelman Levien Rocha gekopt kon worden.

Beiden ploegen creëerden vervolgens weinig wat tot concrete kansen kon leiden. AMVJ had iets meer speloverwicht, maar kon dat niet vertalen in grote kansen.

Na rust pakte AMVJ het initiatief en kreeg het kansjes op de gelijkmaker. Die gelijkmaker kwam er uiteindelijk wel, halverwege de tweede helft tekende René Boer voor de 1-1.

Kansen op de winst waren er, maar ook Castricum kan zichzelf nog eens flink achter de oren krabben. Met het gelijkspel kon beiden ploegen dan ook leven.

AMVJ 2 verloor de belangrijke uitwedstrijd tegen concurrent WV HEDW met 1-0.