Niet gecategoriseerd

AMVJ onderuit tegen Geinoord

AMVJ is er niet in geslaagd te promoveren naar de eerste klasse. In een rechtstreeks duel met Geinoord op Sportpark de Meern werd uitgemaakt welk van de twee teams mocht promoveren. In de slotfase van de wedstrijd trok Geinoord de wedstrijd naar zich toe. Het werd 1-2.

In de openingsfase van het duel was AMVJ even de zoekende partij. Het creëerde weinig maar Geinoord kwam er wel een aantal keer gevaarlijk uit. Zo’n 10 minuten voor rust wist Geinoord te scoren. Dat was dan ook de ruststand.

Na rust werd AMVJ gevaarlijker en kreeg het serieuze kansen op de gelijkmaker. De gelijkmaker viel na een goed benutte penalty door Bram. AMVJ trok de goede lijn door maar de arbitrage stak hier echter een stokje voor. De scheidsrechter slingerde met ronduit belachelijke gele kaarten voor AMVJ. Zelfs AMVJ trainer Maurice moest eraan geloven. Bovendien werd AMVJ om lachwekkende ‘overtredingen’ teruggefloten.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde Geinoord de winnende goal. Na een corner wist AMVJ de bal niet goed weg te werken en viel deze uit de kluts binnen. De minuten daarop waren enorm spannend. Een goed aanvallend AMVJ probeerde de gelijkmaker te forceren. De gelijkmaker kwam er bijna, een bal op de paal en ééntje net naast.

De teleurstelling is groot bij AMVJ. Volgend jaar zal AMVJ wederom in de tweede klasse blijven spelen. Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen voor de ploeg van Maurice Kuijper.