Niet gecategoriseerd

AMVJ onderuit tegen Ajax 2

AMVJ is er niet in geslaagd van de Ajax zat. 2 amateurs te winnen. In een aantrekkelijke bekerwedstrijd verloren de bordeaux-rode met 1-2.

Op een volgepakt Sportpark 't Loopveld ging het vanaf het eerste fluitsignaal op en neer. Ajax, dat over het algemeen een licht veldoverwicht had, kreeg al vroeg in de wedstrijd kansjes om op voorsprong te komen.

Na ongeveer een half uur spelen staat de 0-1 dan wel op het bord. Een bal op de lat kan uiteindelijk simpel worden binnengetikt. Maar nog voor rust komt AMVJ op gelijke hoogte. Een prachtige voorzet van Myrisk over de linkerkant kan worden binnen gekopt door Bram van den Driest. De aanwezigheid van Ajacied Daley Blind trekt inmiddels de aandacht van veel aanwezige AMVJ jeugdspelers. De Ajacied- en Oranje international voorziet alle jongens van een handtekening.

Na rust verandert het spelbeeld nauwelijks. De twee voetballende ploegen proberen via combinatievoetbal tot kansen te komen. Echt tot grote kansen leidt het niet. Toch weet Ajax halverwege de tweede helft wederom op voorsprong te komen. Een communicatiefout in de defensie van AMVJ zorgt ervoor dat Ajax simpel de 1-2 kan binnenschuiven.

In het restant van de wedstrijd gaat AMVJ opzoek naar de gelijkmaker. Vlak voor tijd krijgt René Boer een uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg op gelijke hoogte te zetten, maar hij ziet zijn schot gekeerd worden door de Ajax goalie.

Volgende week wacht AMVJ de tweede bekerwedstrijd, het gaat dan bij United/DAVO op bezoek.