AMVJ luidt 100-jarig bestaan in met geweldig Eeuwfestival

Dit jaar bestaat de overkoepelende OMNI-vereniging AMVJ precies 100 jaar (voetbalvereniging AMVJ wordt in 2022 100 jaar) en dat wordt groots gevierd! Hoewel AMVJ pas in november écht 100 jaar bestaat, was op zaterdag 14 juli al het Eeuwfestival georganiseerd en dat was gewéldig!

Het zonovergroten festival begon om 10:00 bij AMVJ als open dag waar iedereen welkom was om alle (andere) sporten te beoefenen. Kinderen konden door middel van een stempelkaart elke sport aftekenen waar ze waren geweest.

Om 14:00 vertrok de feestvierende meute onder leiding van muziek en clowns van het sportcomplex naar het festivalterrein op de parkeerplaats aan de voorkant. Dat was het begin van het sociaal culturele programma van het Eeuwfestival.

Op het festivalterrein kon men onder andere workshops volgen van de Hermitage en het Tropenmuseum, leren hoe je DJ kunt worden, een zelfgemaakte raket de lucht in schieten en meewerken aan het maken van een levensechte draak. Daarnaast kon je een kijkje nemen in het AMVJ Museum, waar alles werd verteld uit de rijke geschiedenis van de club. Verder waren er allerlei tentjes waar je eten en drinken kon halen.

Tussen 18:00 en 19:00 liepen de workshops ten einde en was het tijd voor speeches van de wethouder, de OMNI voorzitter Coos van Meurs en AMVJ Fonds voorzitster Rian Cuppens. Gevolgd door muziek van onder andere Samantha van Steenwijk, Bokoesam, de Kift en DJ All Star Fresh.

Het was een fantastische AMVJ dag voor jong en oud. Veel dank aan de organisatie vanuit het AMVJ Fonds, AMVJ Sport, AMVJ Sportcentrum, AMVJ Beheer en alle acht sportverenigingen (waaronder: Tennis, tafeltennis, hockey, volleybal, schaatsen, golf, basketbal en voetbal).

Bekijk het fotoalbum en filmpjes.