AMVJ krijgt een tweede kunstgrasveld, de vlag kan uit!

Na ruim 6 jaar aan pogingen en lobbyen om een 2e kunstgrasveld te realiseren, is het zover. In de week van 25 mei gaan de doelpalen van veld 3 eruit en gaat de schop in de grond. Of beter gezegd, komen de graafmachines naar veld 3. Het grasveld maakt plaats voor een nieuw kunstgrasveld dat wordt ingestrooid met kurk.

Dirk Landsaat en Emiel Obdeijn hebben jarenlang veel geduld moeten betrachten in de overleggen met de Gemeente Amsterdam, maar vanaf januari 2019 ging het balletje, om dicht bij huis te blijven, rollen. Met een strategisch adviseur van de Gemeente Amsterdam zijn de wensen en ideeën doorgesproken om het veld zodanig in te richten, dat golf er nog steeds op kan spelen en dat voetbal er een fantastisch trainings- en speelveld bij krijgt.

Het veld wordt iets verschoven in zuidelijke richting waardoor de greens aan de noordzijde goed achter de achterlijn en achter de omheining komt te liggen. In de hoeken voor de greens komen schuifhekken, zodat golfers toch richting the greens kunnen. En omdat overall rond het veld hekwerk wordt geplaatst, zullen er veel minder ballen in de sloot belanden, dan nu het geval is. De ballenvangers achter de doelen worden vernieuwd en er komen dug-outs aan de westzijde van het veld.

Er komen 4 verschuifbare doelen van 5×2 meter, net zoals op het huidige kunstgras en uiteraard 2 grote 7×2,44 meter doelen. Ook zullen er al blauwe markeringen worden aangebracht voor het afbakenen van de veldjes voor de pupillen die op de kleinst mogelijke velden spelen, in lijn met de nieuwe KNVB richtlijnen. Tot slot wordt ook de verlichting aangepast, vanaf het najaar schijnen LED-lampen op het veld.

De werkzaamheden zullen doorlopen tot eind augustus en dan kunnen wij echt jaren vooruit. Het nieuwe kunstgrasveld lost de logistieke puzzel op die we de laatste jaren ieder zomer en winterseizoen moesten maken, omdat korfbal en voetbal het kunstgrasveld delen.  Oranje Nassau blijft op het huidige kunstgras tussen eind maart en eind oktober.

Bij de start van het komende seizoen, in welke vorm dan ook, zullen we het veld met een feestelijk tintje in gebruik nemen.