Niet gecategoriseerd

AMVJ grijpt koppositie na zege op Marken

AMVJ is de nieuwe koploper geworden in de Zaterdag 2e Klasse. Na drie speelronden heeft de ploeg van trainer Hans Schakel als enige nog de volle buit. Op Sportpark 't Loopveld werd SV Marken met 2-0 aan de kant gezet. Een historische zege, want AMVJ won nooit eerder van SV Marken.

AMVJ begint goed aan de wedstrijd en creëert al direct kansen op de voorsprong. Na een paar minuten spelen raakt Imke van Moorselaar met een fraaie kopbal de lat. In het vervolg van de eerste helft waren nog enkele schietkansen voor onder andere Tjerk Veltman en Imke van Moorselaar. Geen van beide was echter trefzeker. SV Marken hield met name tegen en kwam er af en toe uit.

Na rust gaat AMVJ wederom opzoek naar de voorsprong, die komt er uiteindelijk ook. Het is Imke van Moorselaar die verwoestend uithaalt na een afvallende bal. Drie minuten later lijkt ook de 2-0 te vallen als Jimmy Jansen een goed genomen vrije trap binnenkopt. Echter wordt zijn doelpunt wegens buitenspel afgekeurd.

Acht minuten voor tijd krijgt AMVJ een nieuwe mogelijkheid op de 2-0. Imke van Moorselaar wordt tegen de grond aangewerkt en krijgt een strafschop toegewezen. Mark Schol blijft ook ditmaal rustig en benut de strafschop.

De overwinning betekent dat AMVJ de koppositie overneemt van SV Marken. Volgende week zal AMVJ de koppositie moeten zien te verdedigen als het op bezoek gaat bij Hellas Sport in Zaandam.