Niet gecategoriseerd

AMVJ doet goede zaken tegen Amstelveen

AMVJ heeft zeer goede zaken gedaan wat betreft de beker. Het team onder leiding van Maurice Kuijper won zonder al te grote problemen bij Amstelveen Heemraad met 1-3.

AMVJ kwam al snel op voorsprong. De eerste goal lag binnen de vijf minuten al in het net dankzij Ricky Kumar. AMVJ was in deze fase van de wedstrijd sterker en creëerde goede kansen.

Bram van der Driest stond aan de basis van de 0-2. De middenvelder gaf een na ongeveer een half uur spelen een prachtige assist op Tjerk Veltman. Hij werkte de bal behendig langs de doelman van Amstelveen.

Ook na de 0-2 bleef AMVJ aanvallend voetbal spelen. Doelpuntmaker Tjerk Veltman kwam oog in oog met de keeper waarna hij de bal afspeelde aan nieuweling Leon Gotz. Hij raakte de bal niet goed waardoor een grote kans in rook opging.

De eerste paar minuten van de tweede helft was AMVJ dominant en scoorde het verdiend de 0-3 over Tjerk Veltman. Na een goede voorzet van Mark Schol nam Tjerk Veltman de bal op zijn borst aan en wipte de bal over de keeper.

AMVJ leek de marge van drie genoeg te vinden en gaf wat gas terug. Daardoor raakte AMVJ wel het infinitief kwijt en kon Amstelveen de aansluitingstreffer maken. Een speler van Amstelveen strafte een dekkingsfout van AMVJ uit een corner genadeloos hard af, 1-3.

Het vervolg van de wedstrijd speelde AMVJ prima uit. Offensief forceerde het weinig maar het kreeg defensief ook niet veel te verwerken.

Door de winst heeft AMVJ een goede uitgangspositie en kan het morgen de leiding in de poule overnemen van Amstelveen. Daarvoor moet de ploeg van Maurice Kuijper een 1-0 stand vast zien te houden.

Afgelopen woensdag werd AMVJ – Nieuw West bij een stand van 1-0 gestaakt omdat het zicht belemmerd werd. De wedstrijd begon een half uur later maar omdat de velden niet over verlichting beschikken, kon de wedstrijd niet doorgaan. Het restant van 25 minuten zal morgen worden uitgespeeld bij een stand van 1-0 voor AMVJ. De wedstrijd begint om 19:30 bij AMVJ.