Niet gecategoriseerd

AMVJ behaalt ruime zege bij NFC

AMVJ heeft haar eerste oefenwedstrijd met ruime cijfers gewonnen van NFC. Op de Sportlaan in Amstelveen was AMVJ negen keer trefzeker terwijl NFC niet verder dan één doelpunt kwam. Niet alleen de grote score was veelbelovend, ook het vertoonde spel biedt veel perspectief voor het nieuwe seizoen. Veel nieuwe gezichten aan de kant van AMVJ, zo was het  tevens de eerste wedstrijd voor trainer Hans Schakel.

Achterin Dennis Frijn, Tim van Heusden (Roda '23), , Bram van den Driest, en de van NFC overgekomen Jeroen Halsema. Op het middenveld bekende namen met Jimmy Jansen, Chris Boer, Bram van den Driest en Imke van Moorselaar.

De grotendeels nieuwe voorhoede zorge al vanaf de eerste minuten voor gevaar. Bram Owusu, Myrisk Asiamah en Devery Boldewijn combineerden er vrolijk op los en dat leverde veel dreiging op. Bram Owusu opende de score. Niet veel later zette Devery Boldewijn zijn ploeg op 2-0. Rechtsback Dennis Frijn maakte een prachtig doelpunt, na een goede combinatie wist hij de bal achter de doelman van NFC in het zijnet te werken. Nog voor het rustsignaal komt AMVJ op 0-4.

Na rust duurde het even voordat AMVJ de flow weer te pakken had. Hoewel het nog wel een doelpunt, incasseerde het er ook één. 20 minuten voor tijd werd het slotoffensief ingezet, het leverde strakke, soepele en mooie aanvallen op. Het resultaat mocht er dan ook zijn, Daan van Hees, Imke van Moorselaar, Bram van den Driest en Mark Schol waren nog trefzeker.

Volgende week gaat de selectie op trainingskamp naar Groningen. De week daarop wacht een oefenwedstrijd tegen Ouderkerk (zon). Op 20 augustus staat de eerste bekerwedstrijd op het programma. Dan neemt AMVJ het thuis op tegen Ajax (zat) 2.