AMVJ 2: Meer dan een voetbalteam

Het tweede van AMVJ valt vaak op als ze moeten spelen tegen Ajax, maar wist je dat de meeste vrijwilligers bij AMVJ 2 vandaan komen? Tegenwoordig zijn vijf jongens naast hun eigen voetbal actief als vrijwilliger en is een zesde in aantocht. Iets om trots op te zijn!

Daan van Hees bijvoorbeeld, hij zet zich al jaren in als trainer van wat nu JO19 is. Daarnaast heeft hij de afgelopen drie jaar gewerkt aan een technisch jeugdplan waar heel AMVJ van profiteert. Binnen AMVJ is Daan nu technisch jeugdcoördinator.

Naast Daan is Ted Bergkamp al jaren actief als trainer op onze voetbalclub. Na een kort uitstapje naar Amstelveen Heemraad is Ted gelukkig weer terug op het oude nest. Hij is bijna elke dag op de club aanwezig om training te geven. Inmiddels heeft hij ook zijn eigen -bij AMVJ opgerichte- Amsterdamsche Voetbal Academie.

Sinds dit seizoen trainen Abel de Jong, Boaz Blommestein en Nissim Sharabani elftallen bij AMVJ. Een ontwikkeling waar we heel trots op zijn.

Wat verder opvalt aan het elftal is dat het gros van de groep al in lengte van jaren met elkaar samenspeelt. In de tussentijd zijn jongens gekomen en weer gegaan, maar de kern voetbalt bij AMVJ al vanaf jongs af aan. Een ontzettend leuke groep die ook open staat voor doorstromend talent. Al twee jaar krijgen jeugdspelers de kans om te ruiken aan het selectievoetbal. Naar verwachting zullen dan ook komend seizoen een aantal jongens hun definitieve overstap naar 2 gaan maken. Iets waar we als club absoluut voor staan.

Voor wie de jongens op het veld in actie wil zien, zaterdag zijn ze te bewonderen op ’t Loopveld tegen sv Huizen om 11.45.