Ajax trainers op bezoek bij AMVJ voor ontwikkeling club DNA

Donderdag 21 april zijn een hoofddocent en vier trainers van de Ajax Coaching Academy bij AMVJ Voetbal op bezoek geweest om een veldsessie en masterclass te geven aan de AMVJ (jeugd)trainers. Het idee achter het bezoek was om aan de hand van de kernwaarden van Ajax, bestuurders, trainers en jeugdspelers van AMVJ te prikkelen om aan de slag te gaan met het DNA van onze vereniging. De Ajax-filosofie diende daarbij als inspiratiebron.

Het eerste gedeelte van de sessie vond buiten plaats op ons hoofdveld. Vier jeugdteams in de leeftijdscategorie JO12-JO13 en JO14 werden getraind door vier  Ajax trainers in een caroussel. Terwijl de trainingen aan de gang waren, doorliep hoofddocent Bart Logchies met de 26 aanwezige AMVJ’ers stuk voor stuk de oefeningen. Logchies vertelde per oefening hoe de kernwaarden van Ajax werden toepast.

Ajax training

Ajax training

Na afloop van de veldsessie verplaatste de groep zich naar de tweede verdieping van het clubhuis waar de masterclass volgde. In een interactieve sessie leerden onze bestuurders, trainers en coaches waarom het belangrijk is om als club je eigen identiteit duidelijk naar voren te laten komen. Ook werd toegelicht hoe Ajax als club in allerlei facetten van het voetbal op het veld of in de organisatie eromheen die identiteit laat terug komen. Een duidelijk herkenbaar club DNA draagt bij aan een sterkere binding met je leden en vrijwilligers.

Als het duidelijk is waarvoor je staat, is het ook makkelijker om voor jou te kiezen Hoofddocent Bart Logchies

De aanwezige AMVJ-ers werden met inspirerende voorbeelden en vragen aan het denken gezet over de normen en waarden van AMVJ en hoe het toegepast kan worden tijdens trainingen en wedstrijden. Dit alles met de centrale boodschap: “Jij maakt het verschil!”

Ajax Club DNA Programma
Het Ajax Club DNA is een initiatief van de Ajax Foundation op verzoek van de Gemeente Amsterdam. De Gemeente Amsterdam heeft Ajax benaderd om hen te helpen jongeren te laten blijven sporten bij hun vereniging, omdat er veel waarde wordt gehecht aan de bijdrage die verenigingen hebben in de omgang met elkaar en het actief blijven sporten. Het Ajax Club DNA programma heeft tot doel om Amsterdamse voetbalverenigingen te helpen bij de ontwikkeling van hun eigen identiteit. Een duidelijk club DNA draagt bij aan het versterken van de binding met leden waardoor ook jongeren in de leeftijd van 11-14 jaar het plezier in het sporten vergroot en zij zo langer verbonden blijven met de vereniging. Kortom: langer met plezier blijven sporten.

AMVJ Voetbal
Bij AMVJ Voetbal wordt al bijna honderd jaar door jong en oud met veel plezier gevoetbald in ons prachtige bordeauxrode shirt. Wij beschikken wij over een mooi sportpark op de grens van Amsterdam en Amstelveen met echte grasvelden én kunstgrasvelden. De club maakt onderdeel uit van een grotere AMVJ-familie van acht sportverenigingen.

Meer weten over de missie en identiteit van AMVJ Voetbal? Kijk hier

Bart Logchies De masterclass in het clubhuis AMVJ trainers De Ajax coaches, trainers en spelers

Ajax training