Aangepaste trainingen voor seniorenteams

Seniorenteams kunnen met ingang van de nieuwe maatregelen per 14 okt. alsnog trainen onder bepaalde ristricties. AMVJ wil de teams de mogelijkheid geven om te kunnen blijven sporten. Je leest spelregels hieronder.

Spelregels

Alle teams behouden hun normale trainingstijd. Het halve veld dat ieder team beschikbaar heeft, kan opgesplitst worden in twee helften. Per kwart veld mogen maximaal 4 personen van hetzelfde team trainen. Binnen deze groepjes moet er continu minimaal 1,5 meter afstand worden gehouden ten opzichte van elkaar. Het is belangrijk dat voor iedereen duidelijk herkenbaar is wie bij welk groepje hoort. Ook mag er een trainer aanwezig zijn, deze persoon behoort niet tot de 4 personen.

Mocht in de praktijk blijken dat het lastig is om de regels na te leven, dan kan het bestuur besluiten de seniorentrainingen stop te zetten.

Jeugd

Jeugdteams kunnen blijven trainen zoals ze altijd deden. Echter is het wel van belang dat de trainer altijd 1.5 meter afstand behoudt ten opzichte van de groep.

Trainingsschema

Zodra het nieuwe kunstgrasveld is opgeleverd, zal het nieuwe trainingsschema in werking treden. Dit wordt op de website aangegeven. Tot die tijd is het nieuwe trainingsveld verboden terrein. Er moeten aankomende week diverse keuringen plaatsvinden.

Bron: KNVB.nl