Niet gecategoriseerd

A1 met veel nieuwe gezichten tegen Roda 23

De A1 speelde vandaag haar eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen tegen hoofdklasser Roda 23 in Bovenkerk. Het team is ten opzichten van vorig jaar op veel plekken gewijzigd.

Dat AMVJ verloor met 3-1, weliswaar geflatteerd, deed er niet zo toe. Het vertoonde spel was hoopvol voor de competitie.

AMVJ verscheen met een andere spelersgroep aan de aftrap dan het vorige seizoen. Gijs Bedet keerde na een jaar in Amerika te hebben gevoetbald weer terug bij de club. Idriss Nabil, ook een jaar gevoetbald in Amerika, komt over van SDZ. Andere aanwinst is Erik van Deutekom, hij speelde afgelopen seizoen nog met SDZ tegen AMVJ in de competitie.

Op doel stond Clemens van Beek. Hij maakte dit jaar de overstap van Geuzen-Middenmeer naar AMVJ. Nadat AMVJ een jaar lang met keepers heeft moeten rouleren staat er nu eindelijk een vaste doelman onder de lat.

AMVJ`er Nick Schoonenberg speelde vandaag weliswaar niet mee, hij komt dit jaar wel over van de B1 (nu A2). Sam van der Steen, Joeri Pieterson en Lex van Hees verlaten het team.

De ploeg onder leiding van Peter van Hees en Flip Ouwehand maakte een goede indruk. Met name het eerste half uur regende het kansen voor de bordeaux- roden. Goed combinatie- en positiespel zorgden ervoor dat het team dichtbij de openingstreffer was.

Die voorsprong voor AMVJ kwam er echter niet, via een rebound vanaf de paal, kon Roda 23 aanleggen voor de 1-0. Een flinke domper voor AMVJ, dat bij vlagen heel mooi voetbal op de mat legde.

Na de 1-0 viel ook de 2-0 en zelfs de 3-0. Roda 23 ging effectief om met de kansen, want de kansen die het kreeg, werden omgezet tot doelpunten.

Uiteindelijk komt de eerste goal van AMVJ dit seizoen er toch. Daan van Hees maakte ongeveer 20 minuten voor tijd na een mooie solo actie en een behendig stiftje over de keeper de 3-1.

Na de wedstrijd kreeg de A1 grote complimenten van ook het zeer sportieve Roda 23. Volgende week gaat het eerste van AMVJ naar Bovenkerk voor de strijd om het Kampioenschap van Amstelveen.

Foto’s van de wedstrijd