Niet gecategoriseerd

1e Vriendendag groot succes!

Europese topclubs en ontspannen sfeer tijdens 1e AMVJ vriendentoernooi
woensdag 10 mei, Sportpark Het Loopveld

Op een zonnige woensdagmiddag, met muziek op de achtergrond en ontspannen toeschouwers langs de lijn speelden Chelsea, Bayern München, Barcelona, Real Madrid, Liverpool en natuurlijk ook Ajax en nog een aantal Europese topclubs tegen elkaar op tijdens het 1e AMVJ vriendentoernooi.

De eerste kinderen kwamen vrijwel direct na school naar AMVJ om lekker te gaan voetballen. Terwijl de ouders door Bas Jacobs werden geïnstrueerd om hun taak als topcoach of scheidsrechter te kunnen uitvoeren, deden de kinderen enthousiast een gezamenlijke warming-up. Onder leiding van Jerome Dumas werden geest en spieren klaar gemaakt voor het echte werk. Ondertussen stonden de coaches van topclubs uit Europa klaar om de jonge pupillen te coachen tijdens het toernooi.

vriendentoernooi

Er werd gespeeld op een kwart van een voetbalveld, met 6 tegen 6 spelers. Dat komt over een met de opzet van de F pupillen volgend seizoen (JO8 en JO9). Na enkele minuten werd er gewisseld van veld om zo de diverse topteams tegen elkaar te laten spelen. Prachtige acties, dribbels, schoten, passes, onderscheppingen, blokkades en reddingen werden met grote belangstelling en in een zeer gemoedelijke sfeer bekeken door de aanwezige vaders, moeders, opa's en oma’s.

Na de laatste wedstrijden werd door de coaches gezamenlijk de puntentelling gedaan, terwijl de kinderen hun dorst konden lessen met drinken en daarna genieten van een heerlijk waterijsje. Alle spelers van de teams kregen een groot applaus voor hun inzet en behaalde resultaat. En wie wilde kon een boekje van Koning Voetbal mee naar huis nemen.

Direct na het bekendmaken van de uitslag van de eerste groep stonden de oudere kinderen al klaar op het veld om hun deel van het toernooi te spelen. Zo had iedere leeftijdscategorie zijn eigen AMVJ vriendentoernooi, met hetzelfde prachtige weer, relaxte muziek en toeschouwers langs de lijn. In totaal deden er deze middag meer dan 130 kinderen mee. Van de eerste jaars F tot en met de tweede jaars D pupillen.

vriendentoernooi

Tot slot wil ik alle kinderen, AMVJ spelers, vriendjes, vriendinnetjes, ouders, grootouders en vrijwilligers heel erg bedanken. En speciaal Plus Supermarkt voor het beschikbaar stellen van de waterijsjes en onze buren korfbalvereniging Oranje Nassau voor het gebruik van het clubgebouw. Zonder jullie was deze dag niet zo’n succes geworden.

Wat ons betreft een prachtige dag en een leuk jeugdevenement dat voor herhaling vatbaar is.

Tot volgend jaar.

Namens de Jeugdcommissie AMVJ Voetbal,
Bas Jacobs en Dick Tichelaar

vriendentoernooi

Lang leve Plus supermarkt in Duivendrecht, hoofdsponsor van het AMVJ Vriendentoernooi

vriendentoernooi vriendentoernooi vriendentoernooi